2 september wortel- en halfpipe afdaling achter Snowworld met No Limits Biking

Beste technische segment van Nederland

Bij deze categorie wordt gekeken naar de technische segmenten in de route en de staat van het onderhoud van deze secties. De winnaar in deze categorie is de Strijthagen route in de regio Parkstad. Deze route bevat stevig klim- en daalwerk en daardoor ook een aantal snelle technische afdalingen. Redelijk uniek in Nederland zijn de wortel- en halfpipe afdaling achter Snowworld. Ook de technical trail features op de route zijn uitdagend en vrij toegankelijk voor mountainbikers.

Omgeving:  Prachtige omgeving van Brunssum en Heerlen.
Het walhalla voor iedere MTB er Singeltracks steile klimmen en afdalingen, drop offs, kortom alles wat MTB en zo leuk maakt.
Een goede rijtechniek is de basis voor volledige controle over de fiets. En met die controle begint het mountainbikeplezier pas echt. De instructeurs hebben alle benodigde kennis, ervaring en gereedschappen bij zich om bijna alle pechgevallen onderweg op te lossen. Bij grotere groepen worden er meerdere ervaren instructeurs ingezet. Bij elke clinic gaat een instructeur mee die in het bezit is van een EHBO of een Medic First Aid diploma met reanimatie heeft. Helm verplicht tijdens de clinics.